Lån penge som studerende – her er dine muligheder

Som studerende kan økonomien af og til blive ret presset. Det gælder særligt ved juletid, hvor der skal være penge til julegaverne. For nogle studerende kan den sidste udvej være at låne penge. Her på siden gennemgår vi de forskellige muligheder, du har for at låne penge som studerende.

SMS lån

Første mulighed er et SMS lån som set på kviklanet.dk. Årsagen til at denne mulighed er med på listen er, at det ofte ikke kræver så meget at blive godkendt som låner. Skal du låne mindre beløb er det tit nok at være over 18 år. Det du skal være opmærksom på, hvis du tager et SMS lån er, at renten og gebyrerne ofte er rigtig høje. Tit er løbetiden også rigtig kort, og derfor kræver det, at du har råd til at betale store beløb tilbage på rigtig kort tid. Har du ikke et studiejob, bør du holde dig fra SMS lån, da udgifterne simpelthen bliver for høje, hvis du kun har din SU. Har du et studiejob, kan det godt lade sig gøre at låne mindre beløb. Der er dog andre lånemuligheder, der er mere oplagte.

SU lån

SU lånet er klart det bedste bud på at låne penge som studerende. Renten er lav sammenlignet med SMS lånet, og du skal først betale pengene tilbage, når du er færdig med din uddannelse og ikke er på SU mere. Det gode ved SU lånet er også, at du kan få pengene udbetalt sammen med din SU. Dermed skal du kun tænke på en enkelt udbetaling. For de fleste studerende vil det være muligt at låne op til cirka 3.900 kroner om måneden.

Lån penge af familien

En anden mulighed er at låne penge af din familie. Det gode ved det er, at det som regel ikke vil koste dig noget i form af renter og gebyrer. Når du låner du penge af din familie, skal du dog være enormt opmærksom på, at du husker at betale tilbage til tiden – ligesom med et almindeligt lån. Ellers risikerer du, at der kommer dårlige relationer, og det er jo ikke meningen, at du skal ødelægge dine familiære forhold, fordi du skal låne penge. Sørg altid for at få lavet en god låneaftale, der sikrer begge parter.

Uanset hvilket lån du vælger, skal du altid tænke dig om en ekstra gang, inden du låner. Økonomien er ofte presset som studerende, og derfor er det vigtigt, at du er sikker på at kunne betale det lånte beløb tilbage til tiden.